lesmateriaal

De lessen zijn afgestemd op het niveau van de groep en bestaan uit een werkboek voor de leerlingen en een handleiding voor de leerkracht. In elke les staat één doel centraal zodat je de hele les focust op dat doel. De lessen zitten vol met coöperatieve werkvormen en spelletjes die allemaal bijdragen aan het lesdoel, en tegelijk de les actief en leuk maken.

Woordenschat

vergroot Woordenschat

Bij elke les worden woorden aangeleerd die te maken hebben met het lesdoel. In de handleiding staat een verhaal waarin de woorden voorkomen en waarin de woorden worden uitgelegd. 

met instructie

In elke les wordt expliciet instructie gegeven die in de handleiding staat beschreven. Er staan extra suggesties, uitbreidingsopdrachten en denkstappen uitgeschreven voor de leerkracht. Alle lessen zijn opgebouwd volgens het directe instructiemodel en de stappen zijn ook uitgeschreven in het werkboek. 

doelgericht

Veel leerkrachten hebben in de afgelopen jaren gewerkt met het lesmateriaal en feedback gegeven waarna we de lessen steeds aanpasten. Leerkrachten geven aan dat de lessen zo goed werken, omdat het zo doelgericht is. De lesopbouw is gericht op het halen van het doel en stelt de leerkracht en de kinderen in staat om te focussen.

Contact

Wil je meer informatie over het lesmateriaal of heb je een andere vraag? Vul het contactformulier in en we nemen contact met je op!